Ce trebuie sa stii despre Registrul de bani personali?

 

Registrul de bani personali este un document obligatoriu, pe care firmele care utilizeaza case de marcat trebuie sa il intocmeasca. In plus, societatile trebuie sa anunte Fiscul ca au constituit documentul, iar astazi este ultima zi in care mai pot face acest lucru. AvocatNet.ro va prezinta in materialul urmator raspunsurile la principalele intrebari cu privire la Registrul de bani personali.

RegistruCe este Registrul de bani personali?
Registrul de bani personali este un document in care trebuie inscrisi banii personali ai angajatilor, adica sumele pe care le au la ei in timpul programului de lucru.

Cine trebuie sa intocmeasca Registrul de bani personali?
Operatorii economici care utilizeaza case de marcat trebuie sa constituie Registrul de bani personali, dupa cum se arata in OUG nr. 8/2015.

Firmele care nu utilizeaza case de marcat, dar incaseaza bani in numerar de la alte societati, pe baza de chitanta, trebuie sa intocmeasca Registrul de bani personali?
„Nu, obligatia este aplicabila doar operatorilor economici care utilizeaza case de marcat”, a declarat pentru AvocatNet.ro Bogdan Costea, expert contabil si consultant fiscal la Viboal Findex.

Exista un model standard al Registrului de bani personali?
Da. Modelul Registrului de bani personali a fost aprobat prin Ordinul MFP nr. 513/2015 si reprezinta un caiet cu pagini A4, numeratote in ordine crescatoare. Puteti consulta documentul in fisierul atasat.

Registrul de bani personali are regim fiscal?
Nu, registrul nu are un regim fiscal special, se precizeaza intr-un document al Viboal FindEx, remis joi redactiei.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie