In Romania doar un medic din 100 este sanctionat in cazul in care este acuzat de malpraxis
În România doar un medic din 100 este sancţionat pentru modul în care şi-a tratat pacienţii. Familiile îndurerate sunt descurajate de lipsa de reacţie a celor care anchetează cazurile de malpraxis. Au fost situaţii în care o simplă operaţie de extirpare a amigdalelor a dus la comă. Un bebeluş a fost trimis acasă cu o fişă de „clinic sănătos”, deşi avea clavicula ruptă. Iar o tânără a născut fără să fie asistată de vreun medic.
CÂMPIA TURZII: În octombrie anul trecut, o fată de 15 ani murea la scurt timp după ce fusese externată din spitalul de la Câmpia Turzii. Medicii o trataseră de pneumonie, dar au lăsat-o să plece acasă considerând că tratamentul a fost eficient.
Fata a revenit după 2 zile la spital, cu hemoragie internă. A intrat în stop cardiorespirator. Conducerea spitalului nu a găsit însă erori în modul în care fata fusese tratată la prima internare. Direcţia de sănătate publică nu şi-a finalizat ancheta nici până acum.
GALAŢI: Tot anul trecut, la Galaţi, o tănără susţinea că nu a fost asistată la naştere de niciun medic. Mai mult, că specialiştii de la maternitatea BunaVestire nu i-au descoperit bebeluşului o fractură de claviculă.
Niciun medic nu a fost tras la răspundere. Cazul nu este singurul.
CURTEA DE ARGEŞ: În urmă cu o lună, un băieţel a murit în spitalul din Curtea de Argeş. Avea o infecţie severă, însă medicii nu şi-au dat seama. Şi această familie aşteaptă rezultatul anchetei.
Cele mai multe cazuri de acest gen nici măcar nu ajung să fie verificate. Descurajaţi de sistem, oamenii nu depun plângere. Iar atunci când o fac, au mult de aşteptat un deznodământ.
192 de plângeri împotriva medicilor au fost depuse anul trecut. Doar 33 de medici au primit mustrări, avertismente sau amenzi. Doar doi au interdicţie să-şi mai practice meseria. Şi doar pe o anumită perioadă. stiri.tvr.ro
Comentarii oprite
Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.