Scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din activitati independente realizate de persoanele fizice cu handicap

 

Recentul proiect de actualizare a Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal (vezi aici) conţine precizări în domeniul pe care îl semnalăm şi care vin să asigure corelarea cu dispoziţiile introduse prin Ordonanţa Guvernului nr. 4/2015.

CalculatorÎn temeiul amendamentelor aduse la Codul fiscal prin O.G. nr. 4/2015, proiectul de hotărâre de Guvern introduce în Normele metodologice prevederi referitoare la procedura de aplicare a reglementărilor prin care a fost instituită scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din activități independente, veniturile din salarii, veniturile din pensii precum și veniturile din activități agricole, silvicultură și piscicultură, realizate de persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.

Acte doveditoare

Scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative (certificat).

Dispoziţiile art. 461 din Codul fiscal, astfel cum au fost introduse prin O.G. nr. 4/2015, prevăd: “Veniturile din activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit.”

Pentru a beneficia de aceste prevederi, contribuabilii au obligaţia de a depune la organul fiscal competent documentele care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat. Documentele vor fi prezentate în original şi în copie, organul fiscal competent păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie