Ce taxe trebuie sa plateasca administratorul de bloc?

 

Administratorul de bloc si presedintele asociatiei de proprietari sunt obligati sa achite impozit si contributii sociale pentru remuneratia primita. Totusi, ei sunt exceptati de la plata anumitor tipuri de contributii sociale.

asociatii de proprietariVeniturile realizate de administratorul de bloc si de presedintele asociatiei de proprietari sunt supuse impozitarii. Acelasi lucru este valabil si pentru cenzorul asociatiei si pentru persoanele care presteaza servicii de curatenie in bloc.

Insa exista si cateva exceptii, in sensul ca pentru veniturile obtinute de acestia nu se datoreaza toate contributiile sociale.

Ce taxe se aplica veniturilor realizate de administratorul de bloc?

Asociatia de proprietari poate angaja, in baza art. 34 si art. 35 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, persoane fizice atestate pentru functia de administrator, prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa, se mentioneaza intr-un document al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges, publicat recent pe site-ul institutiei.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie