Concediul acordat parintelui pentru ingrijirea copilului bolnav

 

În activitatea mea am fost întrebată de mai multe ori despre modalitatea în care un părinte își poate lua concediu în cazurile în care copilul său este bolnav; plecând de la utilitatea unor astfel de informații, în articolul de față ne-am propus să prezentăm celor interesați câteva informații referitoare la concediul acordat părintelui în cazurile în care copilul său este bolnav.

Concediu medicalÎn conformitate cu prevederile art. 2 alin. 1 lit.d din OUG nr. 158/2005, printre concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate la care au dreptul asiguraţii, se numără și concediile medicale şi indemnizaţiile pentru îngrijirea copilului bolnav.

Care este limita de vârstă a copilului bolnav pentru care părintele are dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea respectivului copil?

Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani (art. 26 alin. 1 din OUG nr. 158/2005).

Reținem și faptul că indemnizaţia prevăzută la art. 26 alin. 1 din OUG nr. 158/2005 se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie