Arest preventiv pentru 30 de zile pentru Cristina Mariana Calangiu, fost viceprimar al Craiovei

 

Tribunalul Dolj a emis, joi după-amiază, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Cristinei Mariana Calangiu, fost viceprimar al Craiovei în ultimii trei ani, acuzată de DNA de trafic de influență.

CatuseCalangiu a fost reținută miercuri după-amiază pentru 24 de ore de procurorii DNA, care o acuză de comiterea mai multor infracțiuni de trafic de influență în urma cărora ar fi primit mai multe sume de bani, printr-un intermediar, de la persoane cu scopul de a le facilita angajarea în spitale din Craiova. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2007-2014 când Calangiu a ocupat funcțiile de manager al Spitalului Clinic de Urgență nr.1 Craiova (2006-2009) și de viceprimar al Craiovei (2012-2015), a pretins și primit, printr-un intermediar, sume de bani cuprinse între 15.000 de lei și 8.000 de euro de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenți medicali, respectiv infirmieri la unități spitalicești de pe raza municipiului Craiova.

În acest dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane printre care Rodica Țenea, consilier juridic în cadrul Direcției Juridice a Primăriei Craiova, și Radu Smarandache, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Dolj a Consiliului Județean, aceștia doi aflându-se în arest preventiv din 2 aprilie fiind acuzați de trafic de influență în formă continuată, respectiv, de luare de mită în formă continuată.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie