Proiecte ramase in stand-by in Parlament

 

Legile electorale, finanţarea partidelor, votul prin corespondenţă şi imunitatea parlamentarilor – sunt doar câteva dintre proiectele rămase în stand-by în Parlament, asta deşi deputaţii şi senatorii ar parlament1trebui să le rezolve până în iunie, aşa cum au convenit în prima rundă de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis. De altfel, şeful statului i-a chemat, din nou, pe reprezentanţii partidelor la Cotroceni, pentru a analiza stadiul priorităţilor legislative, după ce la bilanţul primelor 100 de zile de mandat a susţinut că principala sa nemulţumire este legată tocmai de ceea ce se întâmplă în Parlament. Întâlnirea ar urm să aibă loc săptămâna viitoare, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax.

La trei luni de la ultima discuţie la Cotroceni, Klaus Iohannis cheamă din nou partidele la consultări. ”După sărbătorile de Paşti, voi relua consultările cu partidele politice şi vom evalua cât s-a realizat din calendarul acţiunilor stabilite la începutul sesiunii parlamentare”, a scris Iohannis, pe Facebook.

Agenda discuţiilor rămâne aceeaşi ca în ianuarie, priorităţile convenite atunci figurând încă pe „to do list”-ul parlamentului. Mai mult, dincolo de legile electorale şi finanţarea partidelor, senatorii şi deputaţii şi-au protejat cu grijă imunitatea, cererile justiţiei de începere a urmăririi penale a lui Varujan Vosganian şi a lui Laszlo Borbely, precum şi cea de arestare a lui Dan Şova, fiind respinse. „Cea mai mare nemulţumire a mea în această perioadă şi, trebuie să recunoaştem, cea mai mare restanţă rămâne modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile Justiţie, dar şi faptul că promisiunea de a face mai transparente şi mai simple procedurile care privesc încuviinţarea cererile Justiţiei nu a fost onorată încă de partide”, a susţinut Iohannis, la 100 de zile de la preluarea mandatului de preşedinte.

În privinţa celorlalte proiecte condiderate prioritare, şi acestea au rămas într-un stadiu incert, fiind greu de spus dacă termenul asumat, iunie acest an, va putea fi respectat. Gândul vă prezintă stadiul în care acestea sunt în acest moment.

Votul prin corespondenţă, în stand-by

Despre votul prin corespondenţă sau cel electronic s-a vorbit extrem de mult, mai ales după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Toate partidele au căzut de acord că este nevoie de o lege care să prevadă posibilitatea românilor din diaspora de a-şi exercita votul de la distanţă, însă până în acest moment nu s-a concretizat nimic. PNL a iniţiat un nou proiect de lege privind votul prin corespondenţă, pe care l-a finalizat pe 19 februarie. De asemenea, PMP a depus şi el un proiect similar.

Citeste mai departe pe gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie