Medierea unui conflict de familie – Speta
Ca mediatori, ne întâlnim în fiecare zi cu oameni împovăraţi de problemele lor, amărăciunile şi dezamăgirile lor, care le umbresc fiecare zi şi le influenţează negativ percepţia realităţii cu care se confruntă. Unii cred că nimic nu-i mai poate ajuta, deşi îşi spun povestea cu dorinţa nemărturisită de a se convinge că au dreptate şi de a ne convinge pe noi de adevărul lor. Alţii chiar mai au o licărire de speranţă că există o cale de rezolvare şi pentru ei.
Problemele despre care aminteam gravitează mai ales în jurul relaţiilor de familie (soţ-soţie, părinţi-adolescenţi, dispute între rude) sau al relaţiilor de serviciu.
Ambele tipuri de conflicte afectează serios persoanele implicate, cărora le scade stima de sine şi încrederea în propriile forţe şi raţionamente. Aceste trăiri se transformă în timp în stări de nervozitate îndreptate către cei apropiaţi, cărora le declanşează reacţii imprevizibile şi, de multe ori, disproporţionate.
Andreea (33 ani, căsătorită de 7 ani, un copil de 5 ani): – Sunt speriată de faptul că soţul meu a început să bea aproape în fiecare zi, se întâlneşte cu nişte prieteni dubioşi, nu ştiu ce discută cu ei, dar vine acasă nervos, nemulţumit, demoralizat chiar. Tot timpul liber pe care-l are şi-l petrece în faţa calculatorului şi cu mine nu comunică aproape deloc. Nici în parc nu mai merge cu copilul. Ce să fac?!
Mediator Roxana Cozma
Citeste mai departe pe ziaruldeiasi.ro
Comentarii oprite
Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.