Accidentul de munca. Raspunderea angajatorului

 

Prin acţiunea introductivă de instanţă, reclamantul A a chemat în judecată pe pârâta S.C. „B” S.R.L. solicitând instanţei ca, prin hotărârea ce se va pronunţa în cauză, să pronunţe o hotărâre prin care accident de muncapârâta să fie obligată să-i plătească suma de 100.000 Euro sau contravaloarea acestei sume în lei la data punerii în executare a hotărârii, reprezentând despăgubiri morale pentru accidentul de muncă suferit în noaptea de 9 – 10.11.2012, precum şi despăgubiri materiale şi daune cominatorii în cuantum de 50 lei pe fiecare zi de întârziere până la plata integrală a sumei datorate.

În motivarea în fapt a cererii, reclamantul A a arătat că în noaptea de 9 – 10.11.20012, maşina la care lucra reclamantul s-a înfundat cu hârtie, motiv pentru care a ridicat grilajul pentru a o curăţa, fiindu-i prinse ambele mâini.

Reclamantul l-a chemat pe colegul său, C, căruia i-a dat instrucţiuni şi l-a dirijat cum să umble la maşină pentru a-i putea scoate mâinile.

Reclamantul s-a adresat în data de 04.12. 2012 medicului legist din cadrul Institutului de Medicină Legală care, în urma examinării, a concluzionat că, pentru vindecare, traumatismul complex pe care l-a suferit necesită un număr de 65 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu incapacitate totală de muncă în această perioadă.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie