Radu Mazare, primarul Constantei trimis in judecata

 

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate a primarului Constantei Radu Mazare pentru abuz in serviciu.

Radu MazareIn acelasi dosar a mai fost trimisa in judecata si Hortolomei Moscu Sorina Gina, reprezentant al unor societati comerciale, pentru spalare de bani.

”La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazare Radu Stefan, in calitate de primar al municipiului Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu legate de corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii, la un pret derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren in suprafata de 15.465,91 m.p., situat in statiunea Mamaia, fapta prin care a fost provocata unitatii administrativ teritoriale o paguba de 1.104.884,16 euro si totodata au fost obtinute foloase necuvenite cumparatorului bunului.

La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazare Radu Stefan, in aceeasi calitate, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu legate de corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii, la un pret modest, a doua terenuri in suprafata de 11.890 m.p. si 502,81 m.p., apartinand Primariei Constanta, fapta prin care a fost provocata municipiului Constanta o paguba de 2.971.420 euro si totodata au fost obtinute foloase necuvenite cumparatorului bunului.” se arata in rechizitoriul intocmit de DNA.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Constanta.

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie