Remus Jurj, procuror DIICOT urmarit penal in dosarul lui Sergiu Lucinschi

 

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Remus Jurj, procuror DIICOT, pentru complicitate la șantaj în dosarul în care a fost reținut Sergiu Lucinschi și în care este anchetat ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop.

diicot1„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de JURJ TUDORAN REMUS, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și PRICOP RADU, avocat în cadrul Baroului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la șantaj”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, „Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea suspecților Pricop Radu și Jurj Tudoran Remus, a exercitat asupra unui om de afaceri acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă)”.

În acest dosar, Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție şi are calitatea de suspect, iar Sergiu Lucinschi a fost reţinut azi noapte de procurori. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie