Intreprinzatorii sustin ca interventiile DNA nu deranjeaza afacerile legale

 

Oamenii de afaceri şi liderii patronatelor spun că asupra mediului economic nu există efecte adverse ale valului de acţiuni anticorupţie, dar arată că abia acum au ieşit la iveală unele legi proaste care le încurcă socotelile.

oameni de afaceriCampania declanşată în ultima perioadă de adversarii schimbărilor de pe scena politică, manifestate pe fondul acţiunilor în forţă ale instituţiilor anticorupţie, se dovedeşte a fi o alarmă falsă.

Mediul economic nu este „blocat“, cum s-a spus, de intervenţiile la vârf ale procurorilor, tocmai pentru că acestea vizează afacerile ilegale, nu pe cele de bună credinţă.

Contactaţi de „Adevărul“ în cadrul unui minisondaj, atât întreprinzătorii, cât şi liderii unor asociaţii patronale reprezentative spun că aceste acţiuni sunt benefice, întăresc disciplina şi descurajează intenţiile de fraudă ori de evaziune şi în niciun caz nu deranjează afacerile legale.

„Frica de DNA are efecte pozitive“

Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România şi preşedintele Consiliului Fiscal, arată că frica de DNA are „efecte pozitive“ pe termen mediu şi lung asupra economiei.

„Noi investim sume mari de 15 ani şi nu se vede în infrastructură. Asta înseamnă corupţie. Dacă licitaţiile nu se făceau natural, asta înseamnă că e o problemă. Bine, astăzi putem spune că nu se mai fac nici investiţiile de până acum. Dar, oricum, investiţiile statului erau de o ineficienţă crasă. Din punctul de vedere al mediului privat, nu pot fi decât efecte pozitive, pentru că se pun toate companiile din România în condiţii egale la licitaţii“, spune economistul.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie