Procesul-verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei este nul daca nu contine semnatura olografa a agentului constatator

 

In situatia in care soferii circula fara rovinieta si sunt depistati cu ajutorul camerelor video ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, procesul-verbal de contraventie se poate Act sub semnatura privataemite in lipsa acestora si trebuie sa fie semnat de mana de agentul constatator. Chiar daca actul initial este semnat electronic, lipsa semnaturii olografe de pe documentul tiparit face ca procesul-verbal sa fie considerat nul, dupa cum au hotarat judecatorii Inaltei Curti de Casatiei si Justitie printr-o decizie publicata recent in Monitorul Oficial.

Decizia ICCJ nr. 6 din 16 februarie 2015, care a fost data de Completul competent sa judece recursul in interesul legii, a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 199 din 25 martie si este obligatorie, de la data publicarii, pentru instantele de judecata.

Conform documentului, daca procesul-verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei (intocmit in urma depistarii cu camerele video), care este trimis soferilor prin posta in forma tiparita, nu contine semnatura olografa a agentului constatator, acesta este nul.

„Inalta Curte considera ca au procedat corect instantele care au admis plangerile contraventionale si au retinut faptul ca lipsa semnaturii olografe a agentului constatator, respectiv Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania — S.A., atrage nulitatea procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii contraventionale, incheiat in temeiul art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 15/2002”, subliniaza judecatorii in cuprinsul deciziei.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie