Noul Cod vamal comunitar va fi aplicat de la 1 iunie 2016

 

Adoptat prin Regulamentul nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului UE, noul Cod vamal comunitar se va aplica de la 1 iunie 2016, cu excepţia unor prevederi organizatorice care au intrat în vigoare de la 30 octombrie 2013.

parlament-ueRegulamentul, obligatoriu în toate elementele sale şi cu aplicare directă în toate statele membre, asigură coerenţa Regulamentului (CE) nr. 450/2008 cu Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE).

Noul Cod vamal conţine normele şi procedurile generale care să asigure aplicarea măsurilor tarifare şi a altor măsuri de politică comună introduse la nivelul Uniunii în legătură cu schimburile comerciale cu mărfuri între Uniune şi ţări sau teritorii situate în afara teritoriului vamal al Uniunii, ţinând seama de cerinţele respectivelor politici comune. Legislaţia vamală urmează să fie mai bine aliniată la dispoziţiile legate de colectarea drepturilor la import fără a modifica domeniul de aplicare al reglementărilor fiscale în vigoare.

Prin noul Cod vamal, se introduce cadrul juridic necesar pentru aplicarea anumitor dispoziţii ale legislaţiei vamale pentru schimburile comerciale cu mărfuri unionale între părţi ale teritoriului vamal în care se aplică dispoziţiile Directivei nr. 112/2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată sau ale Directivei nr. 118/2008 privind regimul general al accizelor şi părţi ale teritoriului respectiv în care dispoziţiile menţionate nu se aplică sau pentru schimburile comerciale între părţi în care dispoziţiile menţionate nu se aplică.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie