Premierul Victor Ponta vrea listarea la New York a pachetului de actiuni pe care statul roman il mai detine la Romtelecom (Telekom Romania)

 

Premierul Victor Ponta a menţionat, în cadrul unei întâlniri recente cu marii investitori de la New York, listarea pachetului de acţiuni (45,99%) pe care statul român îl mai deţine la Romtelecom telekom(actuală Telekom România), într-un termen de 12-18 luni, alături de alte posibile listări, precum Hidroelectrica, Salrom, Aeroportul Bucureşti şi portul Constanţa.

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a selectat anul trecut consorţiul Swiss Capital-BT Securities-UBS pentru furnizarea de servicii de consultanţă la vânzarea participaţiei deţinute de stat la Romtelecom, care trebuia să stabilească care va fi varianta favorabilă din punct de vedere financiar – negocierea directă sau listarea acţiunilor la Bursă.

Înţelegem, din declaraţia premierului, citată de chiar preşedintele BVB Lucian Anghel, că statul a ales listarea şi nu vânzarea directă către un investitor strategic, iar Deutsche Telekom, care este acţionar la Romtelecom prin OTE Grecia, nu şi-ar exercita dreptul de preferinţă în ocazie.

Contactaţi de ziarul BURSA, oficialii Deutsche Telekom ne-au declarat: „Nu avem cunoştinţă despre o asemenea declaraţie [n.r. – a premierului]. În plus, deciziile şi anunţurile oficiale din partea guvernului sunt încă aşteptate pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, nu putem decât să reiterăm că Telekom România este parte integrantă din DT Group şi Deutsche Telekom este pe deplin angajată la prezenţa în Romania şi în perspectivele ţării. Recenta rebranduire este o dovadă în acest sens”.

Citeste articolul integral pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie