Cum decurge procedura de angajare a raspunderii solidare?

 

Am arătat, într-un material anterior, ce anume urmăreşte să afle organul fiscal, în fiecare din situaţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală. Vă propunem, în continuare, imaginea de ansamblu despre cum decurge întreaga procedură de angajare a răspunderii solidare.

calculator pix foaieMăsura de angajare a răspunderii se realizează de către organele fiscale competente în executarea silită a debitorului principal, în timpul desfăşurării atribuţiilor sale.

În vederea stabilirii persoanelor fizice şi/sau juridice, după caz, care se încadrează în prevederile art. 27 din Codul de procedură fiscală, organele fiscale competente în executarea silită a debitorului principal desfăşoară activităţi ce constau în identificarea, evaluarea şi gestionarea tuturor documentelor relevante ce vor sta la baza demarării procedurii de angajare a răspunderii solidare, aşa cum au fost prezentate în materialul anterior pe această temă.

Centralizarea datelor şi valorificarea acestora

Ca procedură, este important de reţinut că În cazul debitorului declarat insolvent, angajarea răspunderii solidare a persoanelor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 27 din Codul de procedură fiscală se va demara doar după primirea avizului judecătorului sindic.

Dacă, după analizarea tuturor datelor şi informaţiilor, organul fiscal cu competenţe în executarea silită a debitorului constată că sunt îndeplinite cerinţele prevăzute de lege, va proceda la valorificarea acestora iniţiind demersurile pentru aplicarea procedurii de angajare a răspunderii solidare.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie