CSM analizeaza modul in care persoanele inculpate in diverse dosare sunt scoase in catuse din sediile parchetelor

 

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizeaza modul in care persoanele inculpate in diverse dosare sunt scoase in catuse din sediile parchetelor si urcate in dubele politistilor pentru a fi duse in arest, spunand ca in alte state nu exista „astfel de spectacole”.

csmMembri ai CSM sustin ca este nevoie de o analiza comparativa cu ceea ce se intampla in alte tari, pentru a se vedea daca si in alte state exista aceasta practica, de scoatere a inculpatilor cu catuse din sediile de parchet.

Mai mult, ei spun ca au primit semnale chiar si din partea ambasadelor cu privire la faptul ca in alte tari nu exista astfel de „spectacole”.

„Eu m-am preocupat si am avut deja discutii. Trebuie sa vedem daca poate sa fie un spectacol ceea ce se intampla zi de zi si trebuie sa vedem daca in alte tari lucrurile stau asa. Dupa semnalale pe care le primim, inclusiv de la ambasade, nu se fac astfel de spectacole. Prin urmare, trebuie sa vedem care este legislatia, sa facem un examen de legislatie comparata si sa ne punem problema si noi, chiar daca putem gasi raspunsuri si in Legea audiovizualului, dar trebuie oarecum sa impunem o regula pentru ceea ce se intampla zi de zi”, este de parere judecatorul Mircea Aron, membru al CSM.

Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii nu exclud nici varianta in care vor propune ministrului Justitiei sa reglementeze modul in care sunt scoase persoanele retinute sau arestate din structurile Ministerului Public.

Citeste mai departe pe ziare.com

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie