Padeanu Marin: „avem o lege ciuntita, e o perceptie care s-a creat in randul cetatenilor cum ca medierea nu mai exista”

 

Redactor MediereNet.ro: Considerati ca ati meritat voturile mediatorilor?

Padeanu MarinPadeanu Marin: „Da, le-am meritat pentru ca e vorba de ani de zile in care eu am fost alaturi de oamenii astia si in toti anii astia le-am castigat increderea, si asta e cel mai important lucru. Asta e o reflectare a increderii pe care o au cei care mi-au acordat votul si le multumesc cu ocazia asta.”

Redactor MediereNet.ro: Credeti ca este necesar un audit al activitatii de pana acum a Consiliului de Mediere?

Padeanu Marin: „Categoric, de fapt trebuie dus mai departe ceea ce s-a decis in Comisia Consultativa. Consiliul de Mediere si-a luat un angajament la momentul respectiv asa incat nu facem altceva decat sa ducem mai departe, sa facem acest audit, asta e un aspect ce tine de normalitatea unei situatii.”

Redactor MediereNet.ro: Ce parere aveti despre modul in care au fost organizate aceste alegeri?

Padeanu Marin: „Aici e discutabil pentru ca, stiti si dumneavoastra si s-a si mediatizat faptul ca au fost probleme, intelegem ca sunt si buletine anulate, poate si procedura de vot nu a fost una tocmai simpla, deci per ansambu rezultatul oglindeste vointa mediatorilor.”

Redactor MediereNet.ro: Cunoscand actuala componenta a Consiliului de Mediere, considerati ca va veti putea duce la indeplinire programul propus ca si candidat?

Padeanu Marin: „Vedeti, aici, depinde cum o sa reusesc eu sa imi conving colegii de anumite principii pe care eu le-am exprimat in declaratia de intentie si sper sa pot sa ii conving. Sigur ca va trebui sa ma pozitionez de asa natura incat sa incerc sa realizez cat mai multe din ceea ce mi-am propus.”

Redactor MediereNet.ro: Ce aveti de gand sa faceti in perioada imediat urmatoare, in calitatea de membru ales in Consiliul de Mediere?

Padeanu Marin: „Pai in primul rand asa cum am si declarat peste tot in tara unde am fost si am vorbit cu oamenii, prioritar este corelarea dispozitiilor din lege ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, pentru ca asa cum am mai spus-o avem o lege ciuntita, e o perceptie care s-a creat in randul cetatenilor cum ca medierea nu mai exista. Deci urgent, avem nevoie de aceasta corelare a legii ca urmare a neconstitutionalitatii. Pe de alta parte, in continuare sunt de facut aceleasi lucruri care din punctul meu de vedere sunt cat se poate de normale: transparenta maxima sau mai bine spus, cresterea gradului de transparenta pentru ca nu am avut aceasta transparenta in vechiul Consiliu si la fel de importanta este consultarea mediatorilor, deci orice decizie pe care o ia Consiliul de Mediere trebuie sa o faca dupa o consultare prealabila a mediatorilor. Avem inca mecanismul asta numit Comisie Consultativa, pe cre trebuie sa-l folosim pana cand reusim sa cream un cadru mult mai eficient de consultare. Cert este faptul ca Consiliul de Mediere nu trebuie sa fie altceva decat un executant al vointei mediatorilor. Este esential sa ii consulte ori de cate ori doreste sa ia decizii care privesc viitorul profesiei.”

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie