Patru ani de inchisoare cu executare pentru Angela Nicolae, fost procuror al Parchetului General

 

Angela Nicolae, fost procuror al Parchetului instanţei supreme, a fost condamnată, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani de închisoare cu executare. Ea a fost găsită vinovată de trafic de influenţă, după ce a cerut aproape 88.000 de lei pentru a interveni în mai multe dosare.

ciocan si catuseÎn acelaşi caz a fost condamnat şi fiul ei, Daniel Nicolae, care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului procurorilor, în 2012, Angela Nicolae ar fi cerut de la omul de afaceri Rami Ghaziri, direct şi prin intermediul fiului ei Daniel Nicolae, mai multe sume de bani. În total, ea ar fi pretins de la Ghaziri aproape 112.000 de lei şi 1.500 de euro din care a primit prin intermediul fiului său, în total, 82.215,64 de lei.

În schimbul banilor, spun anchetatorii, magistratul a promis că va interveni pe lângă judecătorii din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi pe lângă magistraţi procurori, astfel încât să îi determine să pronunţe hotărâri favorabile lui Rami Ghaziri şi firmei sale.

Citeste mai departe pe digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie