In ce conditii denumirea PFA trebuie modificata?
Titularul unei persoane fizice autorizate isi poate schimba numele, de exemplu in cazul in care se casatoreste sau divorteaza. Intr-o astfel de situatie, este acesta obligat sa modifice si denumirea PFA?
Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului prevede ca firma unui comerciant, persoana fizica, se compune din numele comerciantului scris in intregime sau din numele si initiala prenumelui acestuia.
Avand in vedere prevederile legale, persoanele care isi desfasoara activitatea ca PFA si care aleg sa isi schimbe numele, de exemplu dupa casatorie, sunt obligate sa modifice denumirea PFA-ului, informeaza ONRC pe pagina sa de internet.
Conform sursei citate, pentru a inregistra modificarea referitoare la nume si prenume, persoana fizica autorizata trebuie sa mearga la Registrul Comertului unde s-a inregistrat ca PFA cu urmatoarele documente:
- actul doveditor al schimbarii numelui (de exemplu: certificatul de casatorie, hotararea de divort etc.), dupa caz;
- noul act de identitate;
- codul unic de inregistrare (CUI);
- certificatul constatator de autorizare.
ONRC atentioneaza ca profesionistul are obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor privind schimbarea numelui in termen de 15 zile lucratoare de la data modificarii acestuia.
Citeste mai departe pe avocatnet.ro
Comentarii oprite
Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.