Judecatorul Horatius Dumbrava: CSM va propune desfiintarea instantelor militare

 

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a declarat, joi, la Suceava, că instituţia va propune desfiinţarea instanţelor militare, pentru că „nu au de lucru”, şi înfiinţarea unor completuri specializate pentru militari la instanţele ordinare, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

horatius dumbravaJudecătorul Horaţius Dumbravă a declarat, într-o conferinţă de presă organizată la Curtea de Apel Suceava, că CSM intenţionează să propună desfiinţarea instanţelor militare, fiind vorba de Curtea de Apel Militară Bucureşti, Tribunalul Militar Iaşi, Tribunalul Militar Cluj-Napoca, Tribunalul Militar Timişoara şi Tribunalul Militar Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ca să aveţi o imagine, un judecător de la tribunalele din raza Curţii de Apel Suceava soluţionează, pe lună, în afara vacanţei judecătoreşti, peste 80 de dosare, iar un judecător militar soluţionează, pe lună, la Iaşi, de exemplu, 1,9 dosare, iar la Cluj 1,5 dosare. La Bucureşti, este adevărat, sunt mai multe, opt dosare pe lună”, a spus Dumbravă.

Magistratul Horaţius Dumbravă a explicat că prin această propunere se doreşte echilibrarea muncii judecătorilor pe toate palierele.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie