Procedura de declarare a subventiilor pentru angajarea absolventilor a fost modificata

 

OMFP nr. 141/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 139/2015, modifică procedura și termenele de depunere a „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”. Mai mult, acest ordin cuprinde un nou Nomenclator „Subvenții/scutiri/reduceri“.

calculator pix foaieAngajatorii care încheie un contract de stagiu primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu pentru acel stagiar, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă. Aceștia au obligația depunerii „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate“.

În principiu, prevederile ordinului analizat astăzi se aplică începând cu obligaţiile declarative aferente lunii martie, însă pentru angajatorii care au încheiate convenţii cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, se aplică începând cu obligaţiile declarative aferente primei luni în care s-au acordat sumele lunare primite pe perioada derulării contractului de stagiu pentru un stagiar, finanțate din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Adrian Benţa, legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie