Ce trebuie sa stii despre poprire
Ulterior avalanşei de credite contractate în perioada de boom economic, precum şi crizei economice ce a afectat întreaga lume, inclusiv România, a venit şi perioada în care mulţi dintre cei care au luat credite nu au mai putut să le achite. În astfel de situaţii, creditorii, în general, instituţiile bancare (dar nu numai!) au recurs la executarea silită a debitorilor lor, în multe dintre cazuri apelând la poprire.
Având în vedere interesul manifestat de un astfel de subiect, în prezentul articol ne-am propus să prezentăm câteva informaţii minimale referitoare la poprire.
Care este obiectul popririi?
Potrivit legii, poprirea poate avea ca obiect sumele de bani sau efectele (orice bun mobil) pe care debitorul poprit le are de primit de la terţul poprit.
Astfel, potrivit art. 780 alin. 1 din Codul de procedura civilă, sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente; de asemenea, reţinem că pot fi poprite şi bunurile mobile corporale ale debitorului deţinute de un terţ în numele său.
În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 728 din Codul de procedura civila1, dacă este cazul.
Citeste mai departe pe legestart.ro
Comentarii oprite
Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.