Nicoleta Munteanu despre motivele pentru care candideaza la alegerile pentru Consiliul de Mediere: “pentru ca capabilitatile manageriale ma recomanda”

 

Redactor MediereNet.ro: De ce doriti sa candidati pentru o functie in Consiliul de Mediere?

Nicoleta Munteanu: Pentru ca capabilitatile manageriale ma recomanda.

RM: Cum evaluati activitatea fostilor membri ai Consiliului de Mediere?

nicoleta-munteanuN.M.: Din experienta mea profesionala sunt un evaluator foarte direct si neconfortabil pentru unii sau altii. Eu sunt de profesie practician in insolventa si sunt obisnuita sa preiau mandate in companii care se afla in pragul falimentului. Jobul meu este sa fac o evaluare a motivelor pentru care societatea a ajuns in acea situatie sau compania a ajuns in acea situatie si de asemenea sa fac public lucrul acesta. Cred ca nu are importanta ce au facut colegii nostri si trebuie sa ne canalizam energia pe ceea avem noi de facut de acum incolo, pentru ca e clar: suntem intr-un moment critic si trebuie sa facem ceva, trebuie sa aducem o miscare si daca nu ne punem toate fortele si daca nu ne unim sa fim o echipa si sa facem lucrurile sa se miste s-ar putea sa avem o problema cu privire la evolutia medierii in urmatorii 4 ani.

RM: Ce indemnizatie credeti ca ar trebui sa primeasca membrii Consiliului de Mediere?

N.M.: Pe mine nu ma intereseaza indemnizatia. Nu cred ca cei care vin in functia de membru vin pentru indemnizatie. Oamenii care vin si isi asuma functia sau doresc demnitatea de membru trebuie sa fie niste oameni care sa le permita buzunarul sa sustina foarte multe activitati. Eu am facut foarte multe activitati pentru mediere si principalul meu obiectiv este sa promovez medierea la nivel international. Toti colegii mei vin la gala ca sa faca lobby. Eu cand aveti d-voastra gala sunt la Istanbul sa promovez medierea in Romania.

RM: Ce ati facut pana acum pentru mediere si pentru mediatorii din Romania?

N.M.: Ca presedinte de asociatie am incheiat parteneriate, am stabilit birouri de lucru la Londra, la Bruxelles si la Bucuresti. Am creat un set de registre pentru mediatori, am creat un seminar pentru organizarea activitatii, am observat ca sunt foarte multi colegi care inca nu au deslusit tainele medierii si mie imi face foarte mare placere sa pot sa ii ajut ca sa-si organizeze activitatea, am scris o carte despre managementul activitatii de mediere dintr-o alta perspectiva, dintr-o altfel de abordare, cea a managementului organizarii activitatii de mediator, am infiintat prima scoala antreprenoriala si de initiere in mediere in randul copiilor pentru ca toata lumea vorbeste de planuri marete insa daca noi nu participam cu totii la schimbarea mentalului colectiv, atunci nu stiu in ce masura medierea in viitorul cel mai apropiat o sa fie de succes. Din cauza asta eforturile mele s-au concentrat pe educatia generatiei viitoare.

RM: Ce aveti de gand sa faceti pentru mediatori, in situatia in care acestia va vor acorda votul?

N.M.: Mi-ar placea sa-mi pot pune la dispozitie toata expertiza si experienta mea in domeniu. Principalul meu obiectiv ar fi sa ajut la o informare corecta a conceptului de mediere, o promovare atat de puternica incat increderea in profesie si increderea in serviciul oferit (dar nu un serviciu ieftin ci un serviciu de inalta clasa) sa creasca veniturile mediatorilor cu cel putin 5% in primul an, 10% in al doilea an si pana la 40% in al patrulea an.

RM: Cum va caracterizati ca si mediator?

N.M.: Sunt un om de actiune, un om echilibrat, constructiv si care gandeste pozitiv.

RM: Un slogan pentru medierea din Romania in ziua de astazi?

N.M.: Mi-am facut un material de promovare si spuneam acolo: ”De ce medierea trebuie sa fie Cenusareasa industriei?” sau ”Cum putem transforma medierea in viitorul hot-spot?”

Mediatorii care candideaza vor alege. Nu mi-am stabilit un obiectiv in a castiga aceasta competitie, pur si simplu a fost o decizie de a participa la aceste alegeri pentru ca stiu ca pot. E foarte greu daca nu ai o sustinere puternica si nu ai o implicare activa in cadrul mediatorilor profesionisti, insa evenimentele organizate de mine si participarile mele internationale mi-au crescut notorietatea mai mult in strainatate decat in Romania, dar sunt o nationalista si peste tot unde ma duc promovez medierea, iar motivul pentru care eu sunt invitata este acela ca Romania este un exemplu de bune practici la nivel international. Cu toate ca avem o legislatie care intr-adevar trebuie modificata si completata, totusi Romania in acest moment este un exemplu de bune practici.

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie