Programul Prima Masina. Noi reglementari

 

A fost publicat, recent, un ordin al ministrului finanţelor publice pentru reglementarea raporturilor dintre autorităţile implicate în derularea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi („Prima maşină”).

chei de masina, programul prima masinaOrdinul MFP nr. 99/2015 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 82/2015.

Prin ordinul amintit s-a aprobat:

  • forma şi conţinutul convenţiei privind implementarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, prevăzută la art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi;
  • forma şi conţinutul contractului de garantare;
  • forma şi conţinutul înscrisului F.N.G.C.I.M.M. privind creanţa.

Nivelul comisionului de risc pentru anul 2015 aferent Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi este de 1%.

Convenţia privind implementarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi

Convenţia, având ca părţi Ministerul Finanţelor Publice, pe de o parte, şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii – S.A. – IFN, reglementează atât termenii şi condiţiile mandatului acordat F.N.G.C.I.M.M. de către M.F.P., cât şi drepturile şi obligaţiile părţilor privind acordarea, monitorizarea, raportarea şi executarea garanţiilor rezultate din aplicarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. Convenţia prevede, în preambul că:

  • Programul are caracter naţional, determinat de aplicabilitatea acestuia pe întregul teritoriu al ţării, şi caracter social, conferit de intervenţia statului în procesul de garantare a creditelor contractate de persoanele fizice pentru achiziţia unui autoturism nou.
  • facilităţile care se acordă în cadrul Programului constau în acordarea de garanţii în numele şi în contul statului, în favoarea finanţatorilor care acordă credite persoanelor fizice eligibile pentru achiziţia unui autoturism nou în cadrul Programului.
  • durata maximă a finanţărilor este de 60 de luni.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie