Mihai Munteanu, candidat la alegerile CdM: „Ca mediator m-as caracteriza, cred, ca un bun ascultator”
Mediatorul autorizat Munteanu Mihai si-a inregistrat candidatura pentru calitatea de membru in Consiliul de Mediere in data de 4 februarie 2014.
Mediatorul Munteanu Mihai-Iulian isi desfasoara activitatea de mediere in drept comercial, civil, familie, penal, protectia consumatorului in cadrul formatiunii profesionale „Munteanu Mihai-Iulian – Birou de mediator”, fiind membru al organizatiei „Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania” si membru supleant in Consiliul de Mediere.
Redactor MediereNet.ro: De ce doriti sa candidati pentru inca un mandat in Consiliul de Mediere, d-voastra fiind membru supleant?
Mihai-Iulian Munteanu: Da, am fost membru supleant al Consiliului de Mediere. Nu stiu in ce masura se cunoaste faptul ca membrii supleanti nu au avut drept de vot si in aceeasi masura participarea noastra la sedintele Consiliului de Mediere era strict informala, drept pentru care ceea ce am dorit si ceea ce doresc in mediere nu am putut sa realizez si consider ca in acest mandat in masura in care colegii mediatori vor decide sa treaca alaturi de mine si echipa noastra in mediere putem sa realizam lucrurile pe care cu totii le dorim.
RM: Ce ati facut, concret, in calitate de membru al Consiliului de Mediere, pentru mediatori?
M.M.: Ma intorc putin la prima intrebare, nu am avut drept de vot, dar activitatea pe care am realizat-o a fost strict pe cont propriu incepand cu conferintele pe care le-am organizat, cu particparea la 25 de dezbateri publice, 25 de orase in perioada iunie-septembrie 2011, moment in care s-a cristalizat propunerea de modificare a Legii 192/2006, propunere care a intrat in Parlament cu modificarea astfel incat medierea sa devina procedura prealabila obligatorie, ceea ce eu consider si initiatorii legii au considerat si am incredere ca in continuare considera la fel, este pe de-o parte in beneficiul medierii si a mediatorului, in beneficiul actului de justitie, in beneficiul justitiabilului si nu in ultimul rand, daca putem sa avem o imagine de ansamblu, in beneficiul credibilitatii Romaniei la nivel international.
RM: Cum evaluati activitatea colegilor dumneavoastra din Consiliul de Mediere?
M.M.:Avand in vedere ca cea mai mare parte a colegilor din Consiliul de Mediere, oficial sau declarativ, urmeaza sa candideze la actualele alegeri nu ar fi o chestiune eleganta, de bun simt si cu atat mai putin a unui mediator, sa evalueze in plina campanie electorala activitatea lor, atitudinea, limbajul sau orice altceva legat de munca depusa in Consiliul de Mediere si in folosul mediatorilor.
RM: Ce aveti de gand sa faceti pentru mediatori, in situatia in care acestia va vor acorda votul?
M.M.: Ce am de gand sa fac pentru mine mai intai, pentru ca sunt mediator, este o gluma, dar nu fac pentru ei, fac pentru noi toti mediatorii. Sunt in mediere din 2003, deja sunt 12 ani. Avem experienta altor state care au dus medierea ca procedura prealabila obligatorie, state in care aceasta a avut rezultate si acesta este primul meu obiectiv si impreuna cu echipa din care fac parte am inteles inclusiv sa ne asumam rasponsabilitatea acestui obiectiv in fata mediatorilor fiind echipa care a dat o declaratie notariala ca ne vom da demisia in masura in care in prima perioada a mandatului 2015 -2017 acest obiectiv si altele care sunt prevazute pentru aceasta perioada nu vor fi indeplinite. Trebuie sa stabilim foarte clar, si ca echipa am stabilit deja acest lucru, ce este important. Suntem constienti ca este un proces de lunga durata si ca nu depinde numai de noi. Ceea ce putem sa facem noi este o campanie de promovare a medierii, un proiect la care am lucrat alaturi de profesionisti in domeniu pe care l-am facut public si poate fi consultat. De asemenea experienta manageriala m-a invatat ca trebuie sa ai grija de oameni, pe cale de consecinta multi au spus si multi vor spune acest lucru, ca masura noastra este o masura populista in schimb este cat se poate de logica, normala si fireasca si anume o reducere a taxei de tablou cum era ea numita, taxa profesionala de la 300 de lei la 250 de lei. Acestea sunt doar cateva din obiectvele pe care le-am facut publice.
RM: Cum va caracterizati ca si mediator?
M.M.: Ca mediator m-as caracteriza, cred, ca un bun ascultator.
Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!