Daniel Petre, seful Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice din Ploiesti retinut

 

Şeful Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice din Ploieşti a fost retinut după ce a fost audiat mai bine de şase ore de procurorii anticorupţie. Daniel Cristian Petre este acuzat de DNA de luare de mită în forma continuată.

CatuseAnchetatorii susţin că Petre a comis infracţiunile în timp ce era director în Consiliul Judeţean Prahova şi şeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice, care administrează şapte judeţe. Faptele ar avea legatură şi cu dosarele în care sunt implicaţi fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu, omul de afaceri Răzvan Alexe, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma.

Daniel Petre a fost ridicat în timp ce se afla la serviciu, la Direcţia Finanţelor Publice Ploieşti, pe care o conduce din 2013 şi a fost audiat la sediul DNA. Procurorii îl acuză de trei infracţiuni de luare de mită, una dintre ele în forma continuata.

După audieri, Daniel Petre a primit ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. A ieşit încătuşat din sediul DNA şi a fost dus în arestul poliţiei de la Câmpina.

Procurorii susţin că, în 2013, Daniel Petre a încercat să sprijine o persoană cercetată într-un dosar important aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Este vorba despre unul dintre cei trei denunţători care apar în dosarul de evaziune fiscală de 35 de milioane de lei.

Capii afacerii erau Marcel Pavaleanu şi Răzvan Alexe. Omul de afaceri Răzvan Alexe apare şi în dosarul de corupţie care îi vizează pe şeful administraţiei prahovene, Mircea Cosma, şi pe fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie