Dosarul Gala Bute. Trei dintre invinuiti in arest la domiciliu

 

Trei dintre învinuiţii în dosarul Gala Bute au primit arest la domiciliu. Este vorba despre primarul din Lupeni – Cornel Resmeriţă, fostul consilier al Elenei Udrea – Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Gheorghe Nastasia. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, nu a răspuns la telefon şi nu a putut fi citat oficial. Obreja va afla în cursul zilei de joi dacă va fi arestat preventiv.

ciocanelPuţin după miezul nopţii, cei trei au aflat că, în următoarele 30 de zile, nu au voie să părăsească domiciliul, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti.

Cererea de arestare preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, nu a putut fi judecată aseară, fiindca acesta nu a răspuns la telefon, iar procedura citarii nu a putut fi îndeplinită. Instanţa va judeca joi propunerea de arestare preventivă a lui Rudel Obreja, care va putea fi până atunci citat prin toate metodele legale.

Gala Bute a fost organizată cu finanţare de la stat, dar încasările ar fi rămas la firma lui Rudel Obreja.

DNA arată că primarul din Lupeni a acordat un contract de 11 milioane de lei pentru alimentarea cu energie electrică a staţiunii Straja care aparţine de Lupeni. Banii venisera de la Ministerul condus de Elena Udrea.

Potrivit procurorilor DNA, lucrările valorau 8 milioane de lei, însă contractul a fost supraevaluat cu 3 milioane. Exact suma cu care firma câştigătoare a sponsorizat gala de box organizată de Obreja.

De asemenea, potrivit DNA, consilierul Ştefan Lungu şi secretarul general Gheorghe Nastasia primeau comisioane de 10 la sută din contractele acordate de primării şi Ministerul Dezvoltării în programul de amenajare a pârtiilor „Schi în România”.

DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a foştilor miniştri PDL ai Turismului Elena Udrea şi al Economiei Ion Ariton. Procurorii o acuză pe Elena Udrea că i-a determinat pe funcţionarii ministerului să-i acorde ilegal 2 milioane de euro lui Rudel Obreja pentru organizarea meciului de box din iulie 2011 dintre Lucian Bute şi francezul Jean Paul Mendy. Ariton a primit ieri aviz pozitiv din partea comisiei juridice din Senat. El este acuzat că i-a convins pe şefii companiilor de stat aflate în subordine, cum ar fi Hidroelectrica sau Nuclearelectrica, să sponsorizeze ilegal gala Bute – Mendy. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie