Leroy Merlin inchide unitatea bauMax din Soseaua Chitilei

 

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, care a preluat anul trecut lanţul austriac bauMax, a decis să închidă unitatea bauMax din Şoseaua Chitilei. Magazinul este la câteva sute de metri de primul Leroy Merlin din România.

baumaxRetailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, care a preluat anul trecut reţeaua austriacă bauMax, a decis să renunţe la unul dintre cele 15 magazine preluate. Astfel, săptămâna viitoare, magazinul bauMax de pe şoseaua Chitilei numărul 242 A va fi închis, potrivit unor surse din piaţă. Magazinul este situat la doar câteva sute de metri de primul Leroy Merlion din România, inaugurat de francezi pe 15 septembrie 2011, în cadrul parcului de retail Colloseum din Chitila.

Magazinul BauMax Chitila a fost inaugurat în martie 2011, în urma unei investiţii de aproximativ 15 milioane de euro. Are o suprafaţă de 15.000 de mp şi aproximativ 120 de angajaţi, la momentul deschiderii. Ca o ironie, la vremea aceea, Nicola Szekely, country manager al reţelei de bricolaj BauMax, declara pentru Ziarul Financiar faptul că este „destul de sigur că că unele magazine din Bucureşti se vor închide în următorii ani”. „Este o piaţă foarte aglomerată. În alte pieţe sunt 3-4 competitori. Aici sunt 6-7. Unele reţele dacă nu vor face profit cel mai probabil vor face un exit sau vor încerca să vândă”, aprecia Szekely.

Cel mai probabil, angajaţii bauMax Chitila vor fi redistribuiţi în reţea.

Ce se întâmplă cu restul magazinelor

Leroy Merlin a început deja procesul de rebranding al unităţilor bauMax preluate. Astfel, începînd cu 18 ianuarie au închis deja o primă unitate, cea din Ploieşti, urmând a fi redeschisă sub brandul Leroy Merlin începînd cu luna aprilie.

De asemenea, potrivit informaţiilor companiei, începând cu duminică, 1 februarie, se va închide pentru reamenajări unitatea din Braşov, lucrările de amenajare urmînd să dureze în jur de 3 luni.

Pentru restul magazinelor nu s-a decis exact când vor intra în renovări. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie