Curtea de Apel Timisoara a pus in functiune a site-ul oficial al instantei. Avocatii pot studia online dosarele

 

Curtea de Apel Timişoara a dat publicității vineri, 23 ianuarie 2015, un comunicat cu privire la punerea în funcțiune a site-ului oficial al instanței.

acte in dosar vs folderSite-ul a fost creat cu scopul acordării posibilităţii justiţiabililor şi a reprezentanţilor lor convenţionali de a studia documentele de la dosarul cauzei prin intermediul internetului, fără a mai face deplasarea la arhiva instanţei.

În momentul de faţă, pe pagina web a Curţii de Apel Timişoara există un link intitulat „Info dosare”, iar accesarea acestuia oferă vizitatorului posibilitatea de a folosi două programe, respectiv:

a) Info-dosar, care permite vizualizarea tuturor documentelor din dosar, fiind necesară însă parola inserată în citaţia transmisă părţii pentru primul termen de judecată. În această privinţă, există posibilitatea ca, din dispoziţia Preşedintelui, fiecare magistrat al curţii să primească câte o parolă de acces unică, cu ajutorul căreia să poată accesa orice dosar din raza Curţii de Apel Timişoara prin internet, utilizând aplicaţia Info-dosar;

b) Fişă-dosar, care permite vizualizarea principalelor informaţii despre un anumit dosar cum ar fi (data şi numărul dosarului, obiectul cauzei, termenele de judecată şi soluţiile pronunţate de instanţă, hotărârea finală). Aplicaţia funcţionează fără parolă de acces deoarece informaţiile furnizate sunt similare celor care pot fi obţinute prin accesarea aparatelor tip info-chișc amplasate la fiecare instanţă. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie