Stelian Tanase: Noua lege a TVR este gata si o vom prezenta la urmatorul Comitet Director si in Consiliul de Administratie

 

Conducerea TVR a fost invitată joi la Comisia de Cultură a Senatului. Preşedintele director general al SRTV, Stelian Tănase, a anunţat că noua lege de funcţionare a Televiziunii este gata şi o va prezenta la următorul Comitet Director şi în Consiliul de Administraţie. „Sperăm să avem o stelian tanasealtă abordare care să rezolve aceste probleme structurale ale televiziunii”, a spus şeful TVR. Stelian Tănase a subliniat că se doreşte separarea legii televiziunii de legea radioului public şi că, deocamdată, comasarea cu Radioul public este imposibilă. După ce însănătoşim televiziunea, cred că putem să discutăm despre comasarea cu Radioul, a mai spus Tănase, care s-a declarat un susţinător al modelului BBC. TVR News a transmis LIVE declaraţii, într-o Ediţie Specială.

Preşedintele director general al Televiziunii Române, Stelian Tănase, a declarat că relansarea TVR ar putea fi realizată printr-o „soluţie combinată” – restructurarea Televiziunii, indexarea taxei tv şi ştergerea datoriei istorice. „Eu cred că o soluţie combinată este practică. Dacă indexăm taxa şi nu restructurăm Televiziunea, în doi ani suntem tot aici. Dacă ştergem datoriile istorice pe care le avem la ANAF şi nu restructurăm, ajungem tot aici. Este nevoie de o restructurare pe baza unui nou Memorandum”, a spus Tănase. El a ţinut să sublinieze că, în ceea ce priveşte datoria istorică a Televiziunii, decizia este la Guvern.

„Din păcate, decizia în legătură cu datoria istorică nu este la Televiziunea Română, ci la Guvern. Nu putem să acţionăm direct. Eu aş semna mâine anumite măsuri, dar nu este în atribuţia mea de director general al Televiziunii. Dacă printr-o Hotărâre de Guvern mi se vor da mie aceste atribuţii, eu aş lua aceste măsuri ieri. (…) Batem pe la uşi ca să găsim înţelegere. Am băut cafele splendide cu diverşi miniştri, nu s-a întâmplat nimic, nicio semnătură, niciun pix nu s-a pus pe hârtie”, a mai spus Stelian Tănase.

Stelian Tănase, a anunţat că noua lege de funcţionare a Televiziunii este gata şi o va prezenta la următorul Comitet Director şi în Consiliul de Administraţie.

Producătorul general Cristian Zgabercea a vorbit despre digitalizarea televiziunii publice şi a anunţat că TVR este pregătită 95 la sută pentru transmisia digitală. Este o şansă de a face un pas faţă de celelalte televiziuni şi de a face relansarea TVR, a apreciat Stelian Tănase. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie