Conflict de munca la Dacia

 

Sindicatul Automobile Dacia a dechis ieri conflictul de muncă, urmând paşii legali pentru o posibilă declanşare a grevei. Săptămâna viitoare, angajaţii şi managementul fabricii de autoturisme vor sta la masa negocierii.

dacia productieAdministraţia Dacia: Suntem dispuşi la negociere (update 08 ian, 16:52)

Administraţia de la uzinele Dacia şi-a anunţat, joi, deschiderea pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), în urma unei noi runde de negocieri cu reprezentanţii Sindicatului Automobile Dacia (SAD). Administraţia arată, într-un comunicat, că susţine în continuare încheierea unui CCM pe doi ani, însă ar fi de acord şi cu un CCM valabil numai un an, aşa cum cer sindicatele. „Administraţia susţine în continuare că încheierea unui CCM pe doi ani (2015-2016) ar permite garantarea unor volume de fabricaţie la un nivel ridicat pe următorii doi ani şi, în consecinţă, menţinerea celor trei schimburi. Administraţia nu înţelege de ce SAD nu doreşte un contract pe doi ani. Totuşi, conducerea Dacia şi-a arătat deschiderea şi pentru încheierea unui CCM pe un an”, se precizează în comunicat. Oferta administraţiei include o creştere salarială generală de 90 de lei pentru operatori şi funcţionarii cu un nivel mai redus al veniturilor şi de 45 de lei pentru personalul TESA din primul nivel de management, cu începere din luna ianuarie, precum şi o creştere individuală de 2% pentru personalul TESA din primul nivel de management şi de 2,5% personalul TESA din nivelul mediu de management, începând din aprilie. În plus, se propune acordarea unei prime de rezultat pentru anul 2014 de 1.000 de lei, care ar urma să fie plătită în luna mai.

Sindicatul Automobile Dacia (SIAD) a deschis astăzi conflictul de muncă, după ce Contractul Colectiv de Muncă aferent anului trecut a expirat, iar angajaţii au refuzat să mai negocieze cu conducerea producătorului de autoturisme. Sindicaliştii cer o majorare a salariilor cu 400 de lei şi o primă de rezultat anuală de 2.300 de lei, sume cu care managementul Dacia nu a fost de acord. ” La Dacia, timpul real de negociere a expirat. Am decis deschiderea conflictului de muncă şi vom parcurge paşii legali pentru a ajunge la declanşarea grevei, în cazul în care negocierile nu vor ajunge la niciun rezultat. Suntem însă dispuşi să negociem, iar discuţiile vor începe săptămâna viitoare”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ion Iordache, vice-liderul sindical de la Dacia.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie