Raiffeisen Bank International si-ar putea reduce operatiunile din Rusia si unele tari din estul Europei

 

Raiffeisen Bank International şi-ar putea reduce operaţiunile sau chiar să se retragă din Rusia şi unele ţări din estul Europei, dacă riscurile devin prea mari, potrivit Bloomberg. În schimb, se va focaliza în continuare pe afacerile din România, Cehia, Slovacia şi Austria.

Raiffeisen Bank RomaniaÎn prezent, austriecii evaluează toate cele 15 pieţe în care activează şi va decide în următoarele şase luni asupra deciziilor pe care le va lua, a declarat Karl Sevelda, directorul general executiv al Raiffeisen Bank, pentru publicaţia internă a băncii.

„Acolo unde nu putem obţine profituri satisfăcătoare şi unde nu se întrevede o îmbunătăţire, vom reduce afacerea sau putem chiar să ieşim de pe una dintre pieţe”, a declarat Sevelda.
Sevelda a precizat că Raiffeisen se concentrează în continuare pe afacerile din România, Austria, Cehia şi Slovacia şi a scos Rusia şi Polonia de pe lista ţărilor cărora le acordă prioritate, listă publicată în 2013.

Raiffeisen Bank estimează că va înregistra o pierdere de peste 500 de milioane de euro în 2014, din cauza conflictului dintre Rusia şi Ucraina, a deprecierii rublei şi a rezultatelor slabe ale economiei ruseşti.

Raiffeisen este a treia mare bancă străină din Rusia, după UniCredit şi Societe Generale, iar cea mai mare parte a profitului a fost generată de afacerea din Rusia în fiecare an începând cu 2011.

Banca austriacă este deţinută de 490 de bănci cooperatiste locale, prin intermediul a opt entităţi regionale şi a Raiffeisen Zentralbank.

Banca are în România active totale în valoare de 6,5 miliarde de euro. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie