Propunerea procurorul general – membru al CSAT comentata de experti anticoruptie

 

„Procurorul general – membru al CSAT este o propunere cel puţin exotică, nu i-aş spune o propunere interesantă”, a declarat marţi seara Laura Ştefan, expert anticorupţie, invitată la Ora de ştiri, într-un dialog cu Mihai Rădulescu despre principalele sugestii făcute de preşedintele Klaus Iohannis.

klaus iohannis1Laura Ştefan: „Procurorul general este parte din puterea judecătorească în România, CSAT este o structură din zona puterii executive. Nu are ce să caute procurorul general într-o structură din Executiv. Aşa cum n-are ce să caute o persoană care reprezintă puterea legislativă într-o structură din sistemul executiv. Lucrurile au fost tranşate de mult de Curtea Constituţională, aşa încât util ar fi să ne punem întrebări care chiar au relevanţă practică. Nu doar să ne întrebăm cum ar fi să creem o suprastructură aşezată cumva deasupra tuturor puterilor din stat. Procurorul general, preşedintele Înaltei Curţi au treabă în zona de justiţie, nu în zona puterii executive”.

Laura Ştefan a opinat şi în legătură cu dreptul de iniţiativă al CSM („Rolul Justiţiei este să aplice legea, nu să facă legea”), ridicarea MCV („Ar trebui să-i preocupe pe toţi preşedinţii României, inclusiv pe domnul Iohannis, problema, şi nu medicaţia”) şi preocuparea preşedintelui Iohannis faţă de scurgerile de informaţii din dosare („Eu aş fi dorit un pic mai multă claritate”). stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie