Consiliul Superior al Magistraturii si alege marti noua conducere. Sedinta este prezidata de presedintele Klaus Iohannis

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) îşi alege marţi noua conducere şi prezintă raportul de activitate pe 2014. Şedinţa începe la ora 10.00 şi va fi prezidată de preşedintele Klaus Iohannis.

csmCandidaţii la funcţia de preşedinte al CSM sunt judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose Badea, în timp ce procurorul Bogdan Gabor s-a înscris pentru funcţia de vicepreşedinte.

Tot în cadrul şedinţei de plen de marţi va fi prezentat raportul de activitate al CSM pentru anul anterior, când instituţia a fost condusă de preşedintele Adrian Bordea şi vicepreşedintele Gheorghe Muscalu.

Conform legii, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai consiliului, cu votul majorităţii membrilor acestuia.

Proiectele de management ale candidaţilor au fost publicate, în 30 decembrie, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Între obiectivele enumerate de judecătorul Alexandru Şerban în proiectul managerial se numără apărarea independenţei justiţiei şi a magistraţilor, ceea ce, spune el, „presupune o reacţie rapidă a Consiliului împotriva oricăror atacuri şi imixtiuni”.

„Rapiditatea este de maximă importanţă deoarece hotărârea pe care o adoptă plenul Consiliului în astfel de situaţii, doar prin ea însăşi, nu are o eficienţă deosebită, neimpunând vreo sancţiune efectivă. Soluţia ar fi o reacţie publică imedite a conducerii Consiliului, urmată de sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua verificări, iar aceste verificări să se efectueze cu maximă celeritate”, conform proiectului de management al magistratului.

Citeste mai departe pe stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie