Specialisti in fiscalitate despre ce trebuie sa se schimbe in 2015

 

Anul 2015 ar putea fi unul fara evenimente majore in domeniul fiscal, daca Guvernul va reusi sa isi tina promisiunile, sustin specialistii.

Amortizari fiscaleBugetul promulgat la finalul anului de presedintele Klaus Iohannis arata ca nu vor creste taxele si impozitele, insa situatia se poate schimba de pe o zi pe alta daca lucrurile nu merg conform planului.

Cel putin, aceasta este lectia pe care am invatat-o in decursul anului 2014.

Chiar daca principalele taxe (TVA, cota unica) nu au fost modificate, au aparut altele noi, precum controversata taxa pe stalp, supra-taxa pe carburanti, acestea fiind cele mai cunoscute de publicul larg si care, pe de alta parte, au generat un impact financiar semnificativ.

Taxe 2015: Fiscalitatea din Romania, caracterizata de incertitudine si lipsa de predictibilitate Interviu

„Poate cel mai bun exemplu privind modul in care statul a tratat mediul de afaceri din punct de vedere fiscal il reprezinta problema cursului la care vor fi calculate accizele in 2015 – o discutie amanata la nesfarsit, caracterizata de incertitudine si artificii de ordin fiscal.

Pe ansamblu, autoritatile au demonstrat inca o data politica paguboasa care a facut ca gradul de colectare al taxelor si impozitelor sa scada de la an la an, iar atractivitatea mediului de afaceri de la noi sa inregistreze un declin semnificativ raportat la tarile din jur”, au comentat specialistii firmei de servicii financiare KeysFin, pentru Ziare.com.

Intr-adevar, au existat si masuri de relaxare fiscala (reducerea CAS si scutirea impozitului pe profitul reinvestit, de exemplu), insa acestea au palit in fata masurilor care au impovarat firmele si sistemul fiscal, sustin specialistii.

Citeste mai departe pe ziare.com

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie