5 ani de inchisoare cu executare pentru Dumitru Samson, fiul vitreg al fostului ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu

 

Curtea de Apel București a decis luni condamnarea definitivă la cinci ani de închisoare cu executare a lui Dumitru Samson, fiul vitreg al fostului ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu, într-un dosar de corupție privind licitația de aproximativ 1,5 milioane de euro referitoare la achiziționarea de clipuri publicitare de promovare a ofertei turistice românești, la nivelul ANP, în cadrul „Campaniei de media pe plan internațional”.

ciocanCAB a admis recursul DNA și a desființat în parte sentința din 4 decembrie 2013 a Judecătoriei Sectorului 1, anulând achitarea lui Dumitru Samson.

El a fost condamnat pentru participație improprie la complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu contra intereselor publice, fapte săvârșite în calitate de director economic și asociat la SC SM Art Advertising Grup SRL.

În același dosar, fosta directoare a Direcției Promovare și Relații Internaționale din Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) Mili Cristina Motorga a fost condamnată de CAB la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual și uz de fals.

Tot luni, instanța a decis încetarea procesului penal în privința inculpaților Traian Iordănescu, fost director general adjunct al Direcției Generale de Promovare și Relații Internaționale din ANT, Ileana Vlădoiu, referent economic, Alexandra Crina Chiriac, Mirela Pușcoi (Stofring), ambele consilieri superiori la data faptelor, Elena Sorina Paul, fost director adjunct al Direcției Juridice, Autorizare și Control din cadrul fostei ANT, pentru fals intelectual.

CAB a dispus obligarea în solidar a inculpaților Motorga și Samson la plata sumei de peste 5, 3 milioane lei către partea civilă Autoritatea Națională pentru Turism și luarea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile și mobile ale celor doi, precum și menținerea sechestrul asigurator impus de DNA în cazul acestora.

Judecătorii au menținut celelalte dispoziții ale sentinței penale pronunțată de instanța de fond.

Potrivit DNA, în 30 noiembrie 2006, comisia de evaluare a ofertelor de achiziție publică constituită la nivelul ANT (autoritatea contractanta), a desfășurat procedura de licitație publică inițiată în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect realizarea „Campaniei de media pe plan internațional”, cu o valoare de 1,5 milioane euro.

Licitația avea ca obiect achiziționarea a cinci clipuri publicitare de promovare a ofertei turistice românești, cât și a cinci machete de banner, care să aibă același specific.

„După evaluarea ofertelor depuse de trei firme, comisia a declarat câștigătoare oferta S.C. „S.M. Art Advertising Grup SRL”. Comisia de evaluare a fost constituită cu încălcarea prevederilor legale, iar firma a fost declarată câștigătoare în mod nelegal (cu încălcarea principiului tratamentului egal). La aceeași dată, comisia de evaluare a întocmit un proces verbal de licitație în care s-au consemnat date nereale cu privire la legalitatea constituirii comisiei, iar inculpata Livia Sima (fosta vicepreședinte ANT) a aprobat raportul procedurii de licitație”, au arătat procurorii.(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie