Titlul executoriu emis de CNAS

 

Continuăm discuţia despre legalitatea art. 35 alin.(1) din Ordinul preşedintelului CNAS nr. 617/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobândirea calităţii de asigurat, respectiv asigurat fără plată a contribuţiei, precum şi pentru aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor datorate la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

justitieLegeStart a prezentat, recent, o sentinţă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti prin care a C.A.B. a admis acţiunea şi a anulat în parte dispoziţiile atacate, cuprinse în art. 35 alin. (1) din ordinul amintit, în privinţa posibilităţii organului competent al CAS de a emite decizii de impunere. Sentinţa civilă nr. 835/2012 a Curţii de Apel Bucureşti a fost publicată anul acesta, în Monitorul Oficial nr. 243/2014.

Ulterior, prin Decizia nr. 6192/2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat recursul declarat de CNAS împotriva Sentinţei nr. 835 din 8 februarie 2012 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ și fiscal, ca netimbrat. Decizia ÎCCJ este irevocabilă.

Un alt recurs la ÎCCJ

Recursul despre care vorbim aici, anterior celui de mai sus, privind excepţia de nelegalitate a unui act administrativ, urmează unei soluţii pronunţate de Curtea de Apel Bacău care a respins, prin Sentinţa nr. 46 din 24 martie 2011, ca nefondată, excepţia de nelegalitate a prevederilor art. 35 din Ordinul nr. 617/2007, invocată de reclamantul D.L., în Dosarul nr. 6629/110/2010 al Tribunalului Bacău, în contradictoriu cu Preşedintele C.N.A.S., C.N.A.S. şi C.A.S. a Judeţului Bacău.

Citeste articolul integral pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie