Omul de afaceri Ioannis Papalekas explica relatiile cu seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu

 

Omul de afaceri Ioannis Papalekas, pus sub acuzare de DIICOT pentru complicitate la delapidare în dosarul SIF-urilor, a făcut prima declaraţie publică, ca răspuns la numeroasele materiale de presă apărute în ultima săptămână. Papalekas explică într-o scrisoare deschisă care sunt relaţiile sale cu Dragoş Bîlteanu.

scrisoare deschisaPrin această scrisoare Papalekas îşi declară intenţia de a pune capăt neliniștilor cu care se confruntă investitorii companiei, „numeroșii noștri angajați, directori și asociați, precum și numeroșii noștri furnizori și parteneri de afaceri“.

„La începutul acestei săptămâni am avut o întrevedere cu procurorul care se ocupă de caz (Dosarul SIF-urilor n.red.), la cererea acestuia, și în scopul de a-mi manifesta sprijinul față de solicitările sale. Având în vedere că acum are cunoștință deplină asupra faptelor, sunt încrezător că va ajunge rapid la concluzia că nu mă fac vinovat de niciuna din prezumtivele acuzații care mi s-au adus și că va lua toate măsurile ce se impun astfel încât să fiu exclus din orice viitoare investigație“, precizează Ioannis Papalekas.

El spune că principalele tranzacţii în care a fost implicat alături de Dragoş Bîlteanu, şeful SIF Banat-Crişana, arestat preventiv în acest dosar, sunt legate de achiziţia şi dezvoltarea proiectului Upground din Pipera şi a turnului de birouri Tower Center International (TCI).

„Legăturile mele profesionale cu dl. Bîlteanu s-au redus semnificativ pe parcursul anilor și, din anul 2008, singurul nostru proiect de afaceri comun a fost cel care a implicat Proiectul TCI, în care eu am dobândit de la dânsul o participație de 50% în anul 2012. Circumstanțele realizării acelui proiect au fost raportate în mod public atât de către mine, cât și de către Globalworth în nenumărate ocazii în trecut. Dl. Bîlteanu și cu mine (fiecare în calitate de proprietari ai unei cote de 50% din proiectul TCI) am încheiat în luna iulie a anului 2013 un contract prin care am convenit vânzarea proiectului către Globalworth. Acest aspect a fost în mod complet și public dezvăluit ca parte a ofertei publice a Globalworth, vânzarea fiind agreată sub condiția unei evaluări independente“, adaugă Papalekas.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie