Constantin Fratila, unul dintre cei mai mari actionari ai SIF Transilvania apreciaza ca fiind ilegala investitia SIF Transilvania in Axa

 

SAI Certinvest şi SIF3 Transilvania au anunţat ieri că au încheiat un acord prin care preiau de la Grupul AXA operaţiunile sale de asigurări de viaţă şi economisire din România.

axa asigurariÎn conformitate cu termenii acordului, SAI Certinvest va achiziţiona o participaţie de 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance SA, în timp ce SIF Transilvania va achiziţiona 30%, potrivit unui comunicat.

Societăţile au precizat că termenii şi condiţiile tranzacţiei nu vor fi făcute publice.

Având în vedere că SIF Transilvania este listată, înseamnă că achiziţionarea a 30% din AXA Life Insurance nu se încadrează în criteriile raportării obligatorii.

Potrivit regulamentelor în vigoare, emitenţii trebuie să raporteze contractele încheiate a căror valoare depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimelor situaţii financiare anuale sau contractele încheiate în afara activităţii curente a societăţii.

Potrivit statutului SIF Transilvania, Directoratul trebuie să ceară aprobarea Consiliului de Supraveghere pentru tranzacţii de peste 5 milioane de euro.

AXA Life Insurance România a consemnat anul trecut pierderi de 45,99 milioane de lei, în creştere cu 4,9% faţă de 2012, fiind al patrulea an consecutiv în care societatea a încheiat cu un rezultat negativ.

Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF Transilvania, cu un pachet de 5%, ne-a spus: „Am făcut o plângere la Autoritatea de Supraveghere Financiară legată de tranzacţia pe care SIF Transilvania urmează să o facă alături de Certinvest, pentru că o consider inoportună şi ilegală”.

Constantin Frăţilă a câştigat, în instanţă, anularea deciziei acţionarilor SIF Transilvania din luna august, prin care fusese revocat din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3, însă societatea a anunţat că va ataca decizia instanţei cu apel.

În schimb, reprezentanţii noilor acţionari AXA Life Insurance speră ca investiţia să dea roade.

Eugen Voicu, Acţionar Fondator SAI Certinvest, a declarat: „Asigurările de viaţă şi sănătate creează o sinergie puternică cu activitatea de acum a Certinvest, atât în privinţa portofoliului de produse, cât şi în privinţa intereselor clienţilor. Noii acţionari vor creşte activitatea companiei şi vor lansa noi produse destinate, în special, antreprenorilor”.

Citeste articolul integral pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie