Termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2014 devansat pe 22 decembrie

 

Formularele care se depuneau de obicei pana in data de 25 a lunii trebuie transmise la Fisc pana pe 22 decembrie, a anuntat marti Ministerul Finantelor. Practic termenul a fost prelungit, in conditiile in care in calendarul de pe site-ul ANAF data era stabilita pentru 19 decembrie.

anaf noua sigla„Termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2014 si respectiv termenul de plata al acestora a fost stabilit pentru 22 decembrie 2014. Decizia, inclusa intr-o OUG, a fost luata astazi (n.r. 10 decembrie) de Guvern, la propunerea MFP, in scopul sprijinirii mediului de afaceri”, se mentioneaza intr-un comunicat al ministerului remis miercuri redactiei.

Anterior acestei decizii, termenul era 19 decembrie 2014, dupa cum este mentionat in calendarul obligatiilor fiscale de pe pagina de internet a ANAF.

Astfel, pana pe 22 decembrie contribuabilii trebuie sa transmita catre ANAF urmatoarele documente:

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic. Se depune lunar de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.1 si trimestrial de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.2. De asemenea, se depune la alte termene de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.4.

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Formularul 112. Aceasta se depune pentru luna precedenta, de persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, precum si de institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului. Pentru trimestrul precedent, declaratia trebuie depusa de catre contribuabilii prevazuti la art. 58 alin. (2) din Codul fiscal.

Atentie! Formularul electronic pentru declaratia 100 si cel pentru declaratia 112 au fost actualizate recent de Fisc.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie