Extinderea proiectului ”Cum poti fi si tu un bun mediator” in Zalau

 

Bucuresti, 10 Decembrie 2014 – S.T.A.R.S. anunta extinderea derularii proiectului „Cum poti fi si tu un bun mediator” prin parteneriatul cu Asociatia Centrul de Mediere Salaj. Zalaul este al doilea oras in care, pe parcursul intregului an scolar in curs, se deruleaza proiectul mentionat, dezvoltat de asociatia S.T.A.R.S. Bucuresti incepand din aprilie 2014.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania

In cadrul acestui proiect, mediatorii bucuresteni si, de acum, si cei salajeni, si-au propus sa ii ajute pe copii, parinti si cadrele didactice sa descopere latura constructiva a situatiilor conflictuale si sa le dezvolte abilitatile pentru gasirea solutiilor pasnice. Pornind de la premisa ca disputele verbale si fizice din mediul scolar fac dificila integrarea copiilor si adolescentilor si pot deveni o bariera in formarea lor sustenabila ca adulti, mediatorii prezinta notiuni de mediere in institutiile de invatamant, in cadrul unor sesiuni de instruire, ateliere de lucru interactive, teste, concursuri etc.

Astfel, persoanele implicate in mediul scolar vor afla detalii despre modul in care tehnicile de mediere pot contribui la crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv si tolerant, chiar si dincolo de limita scolii. In acest fel, mediatorii isi propun sa contribuie la prevenirea aparitiei si escaladarii unor conflicte mai grave, dar si la facilitarea integrarii in comunitate a elevilor.

Responsabil proiect Salaj:
Mediator Stefan Stef
str. Tudor Vladimirescu, nr. 6,
tel. 0722513063, email: medierestef@yahoo.ro, stefan478@yahoo.com
Asociatia „Centrul de Mediere” Salaj
Zalau, Str. Fabricii, nr. 10, Salaj, email: centruldemedieresalaj@yahoo.ro, tel. 0722513063

ucmro.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie