Normele de aplicare pentru programul Prima Masina publicate in Monitorul Oficial

 

În cursul zilei de ieri, au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare pentru „Prima Maşină” care stabilesc detaliile programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, cu credite garantate de stat.

chei de masina, programul prima masinaPotrivit normelor, persoanele fizice cu vârsta de peste 18 ani şi cu capacitate deplină de exerciţiu pot beneficia de finanţări destinate achiziţionării de autoturisme noi cu un avans de minimum 5%.

Garanţia statului este în procent de maximum 50% din finanţarea garantată, iar pentru anul 2014, plafonul total al garanţiilor care pot fi emise este de 50 milioane lei.

Asigurarea autoturismului

În plus, la data achiziţionării autoturismului, beneficiarul are obligaţia de a încheia o poliţă de asigurare tip CASCO pentru autoturismul nou achiziţionat, care acoperă cel puţin riscurile de avarii şi furt:

  • fără franşiză pentru daunele totale de avarii şi furt;
  • cu o franşiză de maximum 100 euro, echivalent în lei, pentru daunele parţiale de avarii şi furt.

Obligaţia subzistă pe toată perioada de valabilitate a garanţiei.

Atenţie! Dacă beneficiarul nu încheie poliţa de asigurare, finanţatorul are dreptul să o facă pe cheltuiala proprie, în numele şi în contul beneficiarului, urmând să recupereze cheltuielile respective de la acesta prin orice modalitate prevăzută de lege, inclusiv prin includerea lor în ratele de credit lunare. Mai mult, finanţatorul poate solicita plata în avans a primei de asigurare aferente unei perioade de maximum 3 luni.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie