Impozite de 5 ori mai mari pentru cei care isi lasa casele si terenurile in paragina – Propunere

 

Proprietarii care isi lasa casele si terenurile in paragina ar putea fi obligati sa plateasca un impozit de cinci ori mai mare.

imobil in paraginaMinisterul de Finante vrea sa modifice Codul Fiscal, la propunerea Asociatiei Municipiilor din Romania, care spera ca oamenii vor deveni mai responsabili cu proprietatile lor.

De exemplu, casa Hasdeu, situata pe Splaiul Indendentei din Capitala, ilustreaza perfect nepasarea. S-a transformat dintr-o bijuterie arhitecturala intr-un focar de infectie dupa ce a fost cumparata de niste turci care nu au mai calcat pe aici si au lasat-o sa se degradeze.

Si o alta casa din centrul Capitalei este plina de gunoaie si se poate prabusi oricand peste trecatori. La doi pasi, o alta cladire in paragina, pe care proprietarul vrea sa o vanda.

Un alt exemplu strigator la cer este un imobil din strada Soldat Tudor Ion. Sau mai bine zis ce a mai ramas din el, fiindca nu mai are acoperis, nici ferestre si nici pereti interiori. A mai ramas doar o mica parte din zidaria exterioara.

Ca sa-i oblige pe proprietari sa le intretina sau macar sa le vanda unor oameni dispusi sa investeasca in ele, Asociatia Municipiilor din Romania cere guvernului supraimpozitarea lor, suma putand fi si de 5 ori mai mare.

Robert Negoita, vicepresedintele Asociatiei Municipiilor din Romania: „Noi astazi nu putem face altceva decat sa dam amenzi. Ei contesta amenzile in instanta. 3-4 ani stam si ne judecam.”

Gheorghe Patrascu, arhitectul-sef al Capitalei: „Cred ca ar face putina ordine in regimul proprietatii din Romania si cred ca ar putea sa fie mult mai dura, sunt exemple in Germania, dupa un anumit numar de notificari si de rea-vointa in a intretine proprietatea, ea este expropriata”

Aceasta modificare a Codului Fiscal e discutata acum la Ministerul de Finante si ar puea fi adoptata pana la sfarsitul anului. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie