Canada isi va modifica legislatia pentru a relaxa regimul de vize pentru toate statele UE

 

Românii ar putea călători în curând fără vize în Canada. Ministrul canadian de Externe a declarat că ţara sa îşi va modifica legislaţia pentru a relaxa regimul de vize pentru toate statele Uniunii Europene. Românii şi bulgarii sunt singurii cetăţeni ai Uniunii Europene care au nevoie de vize pentru a călători în Canada.

acord de liber-schimb ue canadaŞeful diplomaţiei canadiene a făcut aceste precizări în timpul unei întâlniri bilaterale cu omologul său bulgar, la reuniunea OSCE de vineri, din Elveţia, potrivit unui comunicat al Ministerului bulgar de Externe.

Digi24 așteaptă răspuns din partea MAE român cu privire la informațiile referitoare la posibilitatea ridicării de către Canada a vizelor pentru cetățenii români.

La reuniunea OSCE de la Basel a participat și Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe. Acesta a avut o întâlnire bilaterală cu șeful diplomației americane, John Kerry, pe care l-a invitat în România.

Presa canadiană scria în toamna acestui an că România şi Bulgaria ar putea bloca ratificarea Acordului de liber-schimb între Uniunea Europeană şi Canada din cauza menţinerii vizelor pentru cele două ţări. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie