Participanti din 28 de tari la Conferinta internationala „Perspective ale Dreptului Afacerilor in mileniul al treilea”
Departamentul de Drept al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, împreună cu Societatea de Științe Juridice și Administrative, a organizat cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale „PERSPECTIVE ALE DREPTULUI AFACERILOR ÎN MILENIUL AL TREILEA”, în zilele de 28 – 29 noiembrie 2014, la Academia de Studii Economice din Bucureşti.
Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc la ora 10, în data de 28 noiembrie 2014, în Aula Magna a ASE Bucureşti.
În deschiderea conferinței au ținut alocuțiuni apreciate de participanți:
– prof. univ. dr. Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice din București
– prof. univ. dr. Smaranda Angheni, rector al Universității Titu Maiorescu, București
– prof. univ. dr. Mircea Duțu, director al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române
– prof. univ. dr. Ioan Alexandru, decan de onoare al Facultății de Administrație Publică, SNSPA
– avocat dr. Gheorghe Florea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România
– prof. univ. dr. Camelia Stoica, director al Departamentului de Drept, Academia de Studii Economice din București
După festivitatea de deschidere, conferința a continuat cu susținerea lucrărilor înscrise în cadrul celor trei secţiuni: I. Drept public; II. Drept privat; III. Dreptul Uniunii Europene. Drept internațional.
PARTICIPANȚI
La conferinţă s-au înscris 153 de persoane provenind din 28 de țări, în vederea audierii dezbaterilor sau a susţinerii unei lucrări ştiinţifice. Participanţii au fost: avocaţi, magistraţi, mediatori, arbitri, notari, practicieni în insolvenţă, consilieri juridici, consilieri fiscali, experţi judiciari, cadre didactice universitare, funcţionari publici, membri în organizaţii neguvernamentale, oameni de afaceri, doctoranzi şi studenţi interesaţi de evoluţia recentă şi de perspectivele de dezvoltare ale dreptului afacerilor la nivel naţional, comparat şi internaţional.
TEMATICA LUCRĂRILOR ȘTIINȚIFICE
Tematica lucrărilor înscrise a fost variată, încadrându-se în domenii cum ar fi:
• Dreptul Uniunii Europene: Uniunea Bancară Europeană, normele Uniunii Europene în materia concedierii salariaților, regulile de concurență aplicabile întreprinderilor la nivelul Uniunii Europene, Comisia – promotor legislativ și reprezentant extern al Uniunii Europene, inițiativele Comisiei în vederea promovării interesului general al Uniunii Europene, reglementările Comisiei Europene pentru profesiile liberale și mediul de afaceri, implicațiile invalidării Directivei privind păstrarea datelor asupra operatorilor de telecoomunicații
• Drept comercial: adunările generale ale acționarilor în cazul societăților listate; asocierea în participație, considerații cu privire la dreptul de reprezentare și răspunderea administratorilor societății comerciale, considerații juridice privind persoana fizică autorizată, considerații privind elementele speciale ale contractului de report, fuziunea națională și fuziunea transfrontalieră, conceptul de clauză abuzivă în contractele încheiate de profesioniști cu consumatorii, dreptul de dispoziție ulterioară în contractul de transport de bunuri
Citeste mai departe pe avocatura.com
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!