CGMB a evaluat situatia evacuatilor din casele retrocedate din Bucuresti

 

Comisia de Sănătate şi Protecţie Socială a Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB) a evaluat situaţia evacuaţilor din casele retrocedate. Mai mult de jumătate din dosarele înregistrate nu întrunesc condiţiile legale pentru acordarea unor locuinţe sociale. În noiembrie, 104 persoane au primit avizul pentru acordarea unei case, dar primarul general Sorin Oprescu nu a supus-o aprobării CGMB.

CGMB Consiliul General al Municipiului BucurestiDupă câteva interpelări în CGMB privind situaţia oamenilor evacuaţi din casele naţionalizate, primarul general Sorin Oprescu a rămas insensibil şi deloc grăbit. Circa două luni i-a trebuit Primăriei Capitalei să decidă componenţa Comisiei de Sănătate şi Protecţie Socială, după noul algoritm rezultat în urma migraţiei consilierilor la alte partide. A urmat o lună în care comisia nou constituită a lucrat la foc continuu, perioadă în care au fost audiate peste 100 de persoane, inclusiv cele evacuate din strada Vulturilor. În final, 104 familii s-ar fi putut bucura de repartiţii de case. Nu a fost să fie. Primarul general nu a catadicsit să treacă pe ordinea de zi a CGMB de la sfârşitul lunii noiembrie proiectul prin care oamenii care locuiesc încă sub cerul liber ar fi putut avea un acoperiş deasupra capului.

Consilierul general Cristinel Deaconescu, independent şi membru al comisiei, i-a reproşat public primarului general cinismul şi indiferenţa faţă de evacuaţi, mai ales că temperaturile de afară sunt tot mai mici. La indiferenţa edilului-şef al Capitalei se adaugă şi birocraţia de acordare a unei locuinţe sociale.

“Avem cereri nerezolvate din 2010. În principiu, noi acordăm locuinţe sociale pentru evacuaţii din casele retrocedate de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pe legea 10. În al doilea rând, au prioritate persoanele cu dizabilităţi, cele provenite din orfelinate şi revoluţionarii. Aşa este stipulat în lege. Nu există un punctaj, dar o femeie evacuată care are în întreţinere un copil minor sau mai mulţi va avea prioritate în faţa uneia singură. Se analizează fiecare caz în parte şi se votează în comisie. Chiar şi în aceste condiţii, este posibil ca o persoană sau o familie să nu primească votul majorităţii consilierilor, iar cazul este respins. Responsabilitatea este a CGMB prin vot, care nu poate adăuga nume noi pe listă, dar poata să scoată câteva”, explică Cristinel Deaconescu.

Citeste articolul integral pe puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie