Cercetare in stare de libertate sub control judiciar pentru presedintele si vicepresedintele CJ Hunedoara

 

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț și Tiberiu Balint, reținuți miercuri de DNA, vor fi cercetați în stare de libertate sub control judiciar, au decis magistrații Tribunalului Alba.

ciocanDe asemenea, ginerele lui Moloț, Roberto Patrik Venter, viceprimarul comunei Vorta, Pup Emanoil Milică, și omul de afaceri Vasile Axinte, reținuți miercuri seara de procurorii DNA, vor cercetați în stare de libertate sub control judiciar.

Tribunalul Alba a respins joi seară propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe numele celor cinci inculpați. Decizia a fost pronunțată în ședință secretă, la care au avut acces doar avocații și cei cinci inculpați.

Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

La ieșirea din sala de judecată, Mircea Moloț a afirmat că atât el cât și ceilalți patru vor fi cercetați sub control judiciar până pe data de 15 februarie. ”Am înțeles că astăzi (joi — n.r.) Curtea Constituțională spunea că trebuie controlul judiciar, până acum era nelimitat, acum trebuie termene. Avem termen până în data de 15”, a spus Moloț.

În același timp el a susținut că este nevinovat și că acuzațiile care i-au fost aduse sunt nefondate. ”Clar, mă așteptam la această decizie. (…) La câte capete de acuzare au fost, chiar spuneam am avut impresia că sunt cel mai mare mafiot, nu din România, ci din lume”, a spus Moloț, opinând că procesul ar putea fi de durată. (AS — autor: Marinela Brumaru, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie