Ridicarea masinilor din sectorul 6 Bucuresti este nelegala
Prin hotărârea pronunțată în 28 noiembrie 2014 în dosarul nr. 9608/3/2013, Tribunalul București – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal a admis cererea de chemare în judecată formulată împotriva Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 Bucureşti și Consiliului Local al Sectorului 6 Bucureşti. Prin cererea de chemare în judecată s-a solicitat anularea Anexei 2 a hotărârii Consiliului Local Sector 6 nr. 4/2010 privind Regulamentul şi procedura de ridicare, transport, depozitarea în spaţii amenajate şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti.
Această soluție reprezintă o noutate în materie. Până în prezent, SCA PIPEREA ȘI ASOCIAȚII a obținut multiple hotărâri judecătorești favorabile având ca efect restituirea sumelor achitate cu titlu de „taxă” de șoferii prejudiciați de abuzurile „hingherilor” de mașini, însă aceasta reprezintă prima hotărâre prin care se obține anularea procedurii de ridicare, transport și eliberare a vehiculelor cu efect general și nu doar între părțile litigante.
Anularea acestei proceduri produce efecte generale în sectorul 6, iar niciun vehicul parcat neregulamentar în acest sector nu va mai putea fi ridicat în baza acestei proceduri. Unica sancțiune care va putea fi aplicată șoferilor care parchează neregulamentar în sectorul 6 este amenda contravențională, conform dispozițiilor codului rutier.
Redăm dispozitivul hotărârii pronunțate de Tribunalul București: „Admite în parte acţiunea. Anulează în parte HCLS 6 nr. 4/2010, în ceea ce priveşte Anexa 2 la aceasta, reprezentând Regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitarea în spaţii amenajate şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti. Anulează dispoziţia de ridicare seria PL nr. 022142/04.10.2012, emisă de pârâta DGPLS 6 Bucureşti. Obligă pârâta DGPLS 6 Bucureşti la restituirea către reclamanţi a sumei de 677,32 lei. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 28 noiembrie 2014”.
Hotărârea reprezintă oglindirea faptului că acest act era profund nelegal, iar instanța de judecată a înțeles că această procedură de ridicare a vehiculelor nu urmărește fluidizarea traficului, ci spolierea cetățenilor și îmbogățirea unor potentați din acest domeniu.
Reclamanții au fost reprezentați de SCA PIPEREA ȘI ASOCIAȚII, prin avocații Gheorghe Piperea și Alexandru Rățoi. juridice.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!