La ce se asteapta in 2015 consultantii si oamenii de afaceri

 

In ciuda tuturor discutiilor, „taxa pe stalp” nu va fi redusa. Autoritatile fiscale vor pierde tot mai multe procese în urma carora vor fi obligate sa plateasca dobanzi pentru restituirea cu întarziere a TVA-ului, ceea ce va determina Guvernul sa ia o masura fantezista de genul celor oameni de afacerilegate de taxa de înmatriculare auto. Fiscul va fi înfrant din nou în batalia cu evaziunea fiscala si se va discuta tot mai aprins de o eventuala amnistie fiscala. Acestea sunt doar cateva dintre cele 41 de predictii din 10 industrii diferite, formulate în cadrul proiectului ProGnosis – Ziua Predictiilor, aflat la a doua editie. „Proiectul ofera un bun barometru, întrucat sunt reprezentate zone diverse din economie si este un punct de pornire pentru dialog, dezbatere si schimb de idei”, spune Crenguta Rosu, Managing Partner DC Communication, initiatorii proiectului.

Gabriel Sincu, Executive Director, Tax Advisory Services, EY Romania: „taxa pe stalp” nu va fi redusa

• În ciuda tuturor discutiilor, „taxa pe stalp” nu va fi redusa, ci va ramane la nivelul din anul 2014.
• Autoritatile fiscale vor pierde tot mai multe procese în urma carora vor fi obligate sa plateasca dobanzi pentru restituirea cu întarziere a TVA-ului, ceea ce va determina Guvernul sa ia o masura fantezista de genul celor legate de taxa de înmatriculare auto.
• Fiscul va fi înfrant din nou în batalia cu evaziunea fiscala si se va discuta tot mai aprins de o eventuala amnistie fiscala.

Ivan Patzaichin, Antreprenor social: Sper ca în 2015 se vor pune bazele unei strategii coerente pentru sportul de masa

• Lotca pescareasca va redeveni simbolul Deltei Dunarii. Am speranta ca odata cu prima oferta integrata de ecoturism din Delta Dunarii, pe care Asociatia “Ivan Patzaichin – Mila 23” o va lansa în primavara, vom readuce în actualitate lotca pescareasca, tot mai rar întalnita în peisajul cotidian al Deltei. Asa cum gondola este simbolul Venetiei, cred cu tarie ca lotca poate deveni vedeta Deltei si simbolul turismului lent pe apa.
• Sper ca în 2015 se vor pune bazele unei strategii coerente pentru sportul de masa. Îmi doresc, în mod special, programe de sport accesibile si atragatoare pentru copii, care sa îi apropie pe acestia de valorile competitiei, ale performantei, sau sa constituie pur si simplu un mod placut de a se dezvolta si de a îsi petrece timpul liber.

Dragoş Pîslaru, Manager General, GEA Strategy & Consulting: Primele trei sectoare în termeni de crestere a valorii adaugate vor ramane industria alimentara, industria TIC si industria auto

• Primele trei sectoare în termeni de crestere a valorii adaugate vor ramane industria alimentara, industria TIC si industria auto.
• Romania va ajunge la o rata finala de absorbtie a fondurilor europene 2007-2013 de 70%.
• Anul 2015 va fi anul planificarii dezvoltarii urbane – majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori vor elabora strategii de dezvoltare urbana si planuri de mobilitate (obligatorii pentru accesarea de fonduri UE 2014-2020).
• Antreprenoriatul va prinde teren – peste 50.000 de start-up-uri reale (nu vehicule salariale) vor fi înfiintate, atat prin programe finantate UE, cat si independent de acestea.
• Un an important pentru mari proiecte ale Romaniei – Tarnita, CN Cernavoda, Banca de Dezvoltare a Romaniei, ELI – laser Magurele – vor fi initiate/implementate.

Citeste mai departe pe hotnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie